Trångsvikens Chark har varit verksamt i Trångsviken sedan 1932. Den mest kända produkten har varit den klassiska raka falukorven. 2012 såldes Trångsvikens Chark till Ramsele Chark och de båda företagen slog ihop sin verksamhet i lokalerna som fanns i Trångsviken. Tyvärr blev uppgiften för stor för Ramsele Chark att bemästra så efter 3 år tvingades företaget att sätta sig själv i konkurs år 2015.

Nu är vi 3 personer som har köpt upp konkursboet efter Ramsele Chark med alla maskiner, recept och övriga tillgångar och tänker starta upp verksamheten igen fast då under namnet Trångsvikens Chark AB.
Vi tänker börja i en liten skala och sälja våra produkter i Jämtlands län.

Då vi äger och innehar recepten för både Ramsele och Trångsvikens Charks produkter kommer vi tillverka och sälja både klassiska varor som Trångsvikens Falukorv och Trångsvikens Blodpudding samt det mycket populära och namnregistrerade Ramselebaconet.

Vi har nu en klar och utstakad strategi att med traditionella metoder och med vår långa erfarenhet av charktillverkning gå tillbaka till de tillverkningsmetoder som användes när dessa produkter en gång började tillverkas.

Vi kommer enbart tillverka produkter med svensk köttråvara och inga onödiga tillsatser. Våra recept är från 1930 – 1940 talet en tid då tillsatser inte var uppfunna och inga genvägar fanns. Kunskap och bra råvaror var den enda vägen till en bra produkt. Och så tycker vi att det ska vara än idag.

Vi hoppas ni kommer hitta tillbaka till dessa charkskatter i er butik, och att ni ska finna glädje med att avnjuta dem i ert kök eller varför inte på skoter eller fisketuren?

Med vänliga hälsningar!
Marcus Färnström
Lars PE Persson
Hans Åsling